Похищение, предавано на живо в социалните мрежи. Случаят от вторник вечер,

...
Похищение, предавано на живо в социалните мрежи. Случаят от вторник вечер,
Коментари Харесай

Директорът на полицията в Благоевград за похищението: Ситуацията на терен беше много опасна

Похищение, излъчено онлайн в обществените мрежи. Случаят от вторник вечер, когато мъж похити трима души и простреля четвърти в с. Вълково, разяснява старши комисар Даниел Димитров, шеф на полицията в Благоевград в ефира на NOVA.

До обезвреждането на мъжа от с. Вълково, който беше похитил две дами, се стигна след дълги договаряния и професионални дейности от страна на чиновниците на ОДМВР - Благоевград, Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи и Специалния отряд за битка с тероризма - МВР. Това съобщи старши комисар Даниел Димитров.  

Той изясни, че не е имало потребност от потребление на мощ при задържането на мъжа.  " Специфичното на този сигнал е, че е подаден към 17:20 ч. към Министерство на вътрешните работи и е подаден от самия причинител.

Преди това полицията не е разполагала с информация, че това лице ще прави незаконна активност на територията на селото, касаеща похищаване или прострелване ", заяви шефът. 

Относно предаването онлайн във Фейсбук на протичащото се той сподели:

" Новите технологии като цяло са предизвикателство за Министерство на вътрешните работи, само че в тази ситуация приоритет на службите беше запазването на живота на похитените лица, на похитителя и на полицейските чиновници на терен. Мисля, че не може да се даде отговор дали излъчването онлайн е било позитив или негатив. Ние, като експерти, извлякохме изгодите, с цел да можем да разгадаем случая ".

" Ситуацията на терен беше доста динамична, доста рискова, високорискова както за похитените, по този начин и за чиновниците, които се пробват да разрешат обстановката ", уточни старши комисарят и добави:

" С двете дами са работили психолози, физическото им положение е положително. Те са претърпели потрес и по-дълго време ще се възвръщат прочувствено ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР